Επιδιόρθωση & Συντήρηση

δωρεαν απολυμανση σφΜικροβιολογική & Βακτηριακή Απολύμανση.

Ο Οίκος Εφραίμογλου πρωτοπόρος πάντα στις σύγχρονες απαιτήσεις,  αναβαθμίζει τις Bio-Εφαρμογές καθαρισμού, με την εφαρμογή μικροβιολογικής & βακτηριακής απολύμανσης ,με το εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ Απολυμαντικό που είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον , με αρ. αδείας 51834/2009, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα των τυπων,2,3,4,(98/8EC) και προσφέρει δωρεάν την απολύμανση των χαλιών σας με κάθε καθαρισμό.

Εκτός όμως από τις μεθόδους καθαρισμού, χάρη στην κατάλληλη υποδομή, αναλαμβάνεται και η επιδιόρθωση στα τμήματα των χαλιών που έχουν υποστεί ζημιές ή φθορές (τρύπες, κρόσσια κ.λ.π.).

Τα κρόσσια, τα ρέλια καθώς επίσης και οι γωνίες στις άκρες των χαλιών, ταινίες, ραφές, υπόστρωμα, είναι τα πιο «ευαίσθητα» σημεία στα χαλιά. Με το χρόνο, την συντήρηση, τίναγμα με τα χέρια αλλά και από την χρήση, μπορεί να εξασθενούν, ανοίγουν, φθείρονται, κόβονται. Αν λοιπόν έχουν την προδιάθεση, μπορεί από την μία χρονιά στην άλλη ίσως και μετά από ένα τίναγμα ή καθαρισμό να αρχίσουν να μαδάνε ή να ανοίγουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάλασε το χαλί αλλά χρειάζεται επισκευή ή αποκατάσταση.
Επίσης φθείρονται ή αλλοιώνονται πιο σύντομα όταν οι πόρτες κτυπάνε στα κρόσσια – ρέλια ή γίνεται πιο συχνή χρήση από πατήματα σε συγκεκριμένα σημεία του χαλιού.
Το ίδιο παρατηρείται και στο πέλος του χαλιού όταν υπάρχουν βαριά έπιπλα ή η χρήση είναι πιο συχνή ή έντονη.

Mε τον καθαρισμό, Τα σημεία που έχουν υποστεί επεξεργασία π.χ. επισκευή, βαφή ή σημεία που υπάρχει φθορά ή προδιάθεση φθοράς και δεν έχουν εμφανιστεί ή εκδηλωθεί, πιθανόν να γίνουν πιο ευδιάκριτα μετά τον καθαρισμό γιατί φαίνονται καλύτερα στο καθαρό χαλί όπως κόμποι, στημόνια, φθορά στο πέλος, φθαρμένα κρόσσια, φαγωμένο πέλος, αλλοίωση χρώματος, ανοιγμένες άκρες κλπ.

Στρωμένα χαλιά τα οποία βλέπει ο ήλιος από πορτοπαράθυρα μπορεί να αλλοιωθούν τα χρώματα τους και για αυτό συστήνουμε αδιαβροχοποίηση για περισσότερη προστασία των χρωμάτων.
Λόγω του ότι σε αρκετά χαλιά οι βαφές είναι φυτικές ή φυσικές και δεν είναι ανεξίτηλες συστήνουμε στεγνό καθάρισμα για ασφάλεια.

Με παραδοσιακές τεχνικές και λεπτομερή επεξεργασία, τα κατεστραμμένα μέρη των χαλιών επανέρχονται με εκπληκτική ακρίβεια και συνέπεια στην αρχική τους μορφή.

Ο "Οίκος Εφραίμογλου", ταυτισμένος με την υψηλή ανατολίτικη ταπητουργία εξακολουθεί να προσφέρει χειροποίητα αριστουργήματα, με βάση πάντα τις πανάρχαιες τεχνικές: Φυσική επεξεργασία μαλλιού, βάψιμο με φυτικές χρωστικές ουσίες, μεράκι και αστείρευτη φαντασία.

Ο "Οίκος Εφραίμογλου" δε σταματά εδώ. Ακολουθώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και εγκαινιάζοντας νέα συστήματα προστασίας και ανανέωσης των χαλιών, σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε και  επιπλέον τεχνικές, που θα ομορφύνουν και θα προφυλάξουν τα χαλιά σας, καλύτερα από ποτέ.

  • Την αδιαβροχοποίηση, που απομακρύνει από τα χαλιά σας τον κίνδυνο λεκιάσματος από κρασί, καφέ, σάλτσες κ.λ.π.

  • Το carpet-lifting που με τη διαδικασία του φινιρίσματος ξαναζωντανεύει τα χρώματα και τα κάνει σαν καινούργια.

  • Την απόσμηση χάρη στην οποία εκλείπει κάθε είδους δυσοσμία.

  • Την κροκίδωση που απομακρύνει μικρόβια, μικροοργανισμούς και κάθε είδους κατάλοιπα.
  • Την δυσφλεγία που προστατεύει επιβραδύνοντας την εξάπλωση μιας πιθανής φωτιάς.
  • Την επανύφανση που  αποκαθιστά τις φθορές σε μικρά ή μεγάλα τμήματα του χαλιού σας  


Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Πρόσθετες πληροφορίες επισκευών Εφραίμογλου

Ξελέκιασμα Λεκέδων. Προσπάθεια να καθαρίσει ο λεκές πχ από αίμα, ούρα, κρασί, βερνίκι, ξέβαμμα, καφές, σκουριά, υγρασία, κιτρινίλες, χρώμα, μαρκαδόρος, μπογιά. Το αποτέλεσμα και το ποσοστόεπιτυχίαςεξαρτάται από τον ίδιο τον λεκέ, πόσο «ψημένος» είναι, πόσος χρόνο έχει περάσει μέχρι τον χρόνο παραλαβής του και πόσο μας επιτρέπει το χαλί. Μπορεί και να μη καθαρίσει. Η διαδικασίαπροσπάθειαςξελεκιάσματος χρεώνεταιεξτρά από τον καθαρισμόανάλογα την εργασία.

Κρόσσια, ρέλια. Αντικατάσταση με κόψιμο όσο χρειαστεί, τα παλιά και φθαρμένα κρόσσια,ρέλια η και κομμάτι χαλιού η μοκέτας, με άλλα καινούργια. Κονταίνει η στενεύει αντίστοιχα. Όταν αλλάζουμε μόνο τη μια πλευρά κρόσσι η ρέλι (μηχανής, τύπου χειρός κρόσσι η χειροποίητο) θα έχει διαφορά από την πλευρά που δεν έχει αλλαχτεί και κοπεί. Δεν υπάρχουν τα ίδια χρώματα και τα ίδια νήματα. Βάζουμε τα πλησιέστερα. Καλό είναι να αλλάζουν μαζί και οι δυο πλευρές όταν πρόκειται για κρόσσι και όλες οι πλευρές όταν αφορά ρέλι, για να αποφεύγεται η ανομοιομορφία.

Επισκευές τοπικά. Όταν επισκευάζουμε ΤΟΠΙΚΑ ρέλι, κρόσσι, αλυσίδα η ράψιμο δέρμα. Σταματάμε τη πληγή επισκευάζουμε συγκεκριμένα τα σημεία που φαίνεται το πρόβλημα ΤΟΠΙΚΑ. Μπορεί όμως να ανοίξει πάλι η να ανοίξει σε άλλα σημεία. Καλύτερα να φτιαχτεί όλη η πλευρά.

Ύφανση. Γίνεται όπου χρειάζεται να ξαναυφανθει φαγωμένο φθαρμένο σάπιο σχισμένο σημείο η κομμάτι του χαλιού. Υφαίνεται το κομμάτι που χρειάζεται με κόμπους πάλι το σχέδιο του χαλιού με τα πλησιέστερα νήματα ξεσηκώνοντας την ίδια τεχνοτροπία κατασκευής που έχει το συγκεκριμένο χαλί. Μπορεί να έχει κάποια τονική διαφορά η επισκευή από το υπόλοιπο χαλί.

Βάψιμο στημόνι (κόμπους) σε φθαρμένα σημεία (μαλλί η βαμβάκι). Σβήνουμε τα άσπρα σημάδια που εμφανίζονται με ανεξίτηλη βαφή όταν φθαρεί το πέλος και διορθώνειτην εικόνα του χαλιού. Η διάρκεια αποκατάστασης εξαρτάται από τη χρήση και από το χαλί. Όταν προεξέχουν άσπροι κόμποι στην επιφάνεια κόβονται όσο μπορούμε και δε βάφονται.

Τέντωμα χαλιού. Θα επανέλθει σε καλό ποσοστό και θα διορθωθεί αρκετά. Εξαρτάται από το χαλί, τη χρήση και την ευαισθησία του χαλιού στην υγρασία πόσο θα κρατήσει η αποκατάσταση.

• Πλαστικοποίηση (LATEX). Δημιουργεί ένα υπόστρωμα, βοηθάει στα ανοίγματα , σάπια σημεία, ξεραμένα χαλασμένα υποστρώματα. Σταθεροποιεί το χαλί/μοκέτα . Γίνεται στη πίσω πλευρά του χαλιού η μοκέτας. Αν το χαλί είναι ήδη σκληρό η εφαρμογή αυτή δε θα το μαλακώσει και η διάρκεια της εφαρμογής εξαρτάται και από την κατάσταση του χαλιού.

Απόσμηση. Διαδικασία που εφαρμόζεται σε χαλιά η μοκέτες με δυσοσμία πχ ούρα, υγρασία, μούχλα. Μειώνει πολύ την ανεπιθύμητη μυρωδιά. Ορισμένες περιπτώσεις καταπολεμούνται πολύ δύσκολα και χρειάζεται χρόνο. Διάρκεια απόσμησης ανάλογα τη χρήση και την κατάσταση του χαλιού.

Απεντόμωση. Εφαρμόζεται σε χαλιά με υποψία σκώρου η ήδη σκοροφαγωμένα. Μπορεί να καταπολεμηθεί σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το είδος του σκώρου και το στάδιο που είναι το αυγό η προνύμφη η πεταλούδα. Θέλει προσοχή και έλεγχο ο χώρος που φυλάσσεται και χρησιμοποιείται το χαλί. Αρκετές περιπτώσεις, δε τα παραλαμβάνουμε και δε τα αναλαμβάνουμε.

Αδιαβροχοποίηση. Βοηθάει στον ευκολότερο καθαρισμό λεκέδων την ίδια στιγμή. Δεν απορροφάει το νήμα του χαλιού η μοκέτας εύκολα τον χρωστικό λεκέ και καθαρίζει αν επέμβουμε άμεσα πιο εύκολα. Η εφαρμογή έχει διάρκεια περίπου ένα χρόνο.

Αλυσίδα στα κρόσσια.Διορθώνει τη συνολική εικόνα του χαλιού. Ξηλώνεται το χαλί η κιλίμι η και τα δυο, όσο χρειαστεί άρα φεύγει σχέδιο από το χαλί. Δημιουργείται κρόσσι κοντό και κάνουμε μια αλυσίδα για δέσιμο του κιλιμιού η χαλιού.


Διαβάστε τα συμπτώματα χρήσης.Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές απευθυνθείτε 08:00-16:00 στο

τηλ: 210 2790121, 210 2771400
fax: 210 2772580
email: info@efremoglou.grservice@efremoglou.gr

Όροι συνεργασίας καθαρισμού και συντήρησης. 

00 ωραριο ιαν 2019
2011 icap

logo katharistirio