Η ΑΓΑΠΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΧΑΛΙΩΝ - ΜΟΚΕΤΩΝ

Ο Οίκος Εφραίμογλου, με εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία και παράδοση στο χώρο των αυθεντικών χειροποίητων χαλιών προσφέρει τις μοναδικές του υπηρεσίες για την ανανέωση και περιποίησή τους.
01SYNTHRHSH
 
Στον Οίκο Εφραίμογλου, καθαρισμός, συντήρηση και φύλαξη γίνονται σε κορυφαίες συνθήκες, με τις πιο εξελιγμένες μεθόδους, στο χέρι ή με σύγχρονα μηχανήματα δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή και απολύμανση των χαλιών και που σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του προσωπικού, εγγυώνται την ιδιαίτερη περιποίηση κάθε χειροποίητου χαλιού με οικολογικά υλικά.

 Η παραδοσιακή διαδικασία συντήρησης περιλαμβάνει:

καθαρισμος σημα 40x41Το "διαπεραστικό" καθαρισμό (από τη μια πλευρά στην άλλη) με νέα ειδικά καθαριστικά.

κροκιδωση σημα 40x41Τη μέθοδο της "κροκίδωσης" που απομακρύνει οριστικά μικρόβια και κάθε είδους κατάλοιπα.

φυγοκεντριση σημα 40x41Τη διαδικασία της "φυγοκέντρισης", όπου το χαλί σας στραγγίζει, ώστε να μην αλλοιωθούν ακόμη και τα πλέον ευαίσθητα χρώματα.

στεγνωμα σημα 40x41Το παραδοσιακό "στέγνωμα" στον αέρα, μακριά από τον ήλιο.

φυλαξη σημα 40x41Και τέλος, τη φύλαξή του σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες.   Αφήστε και εσείς το χειροποίητό σας στα έμπειρα χέρια του Οίκου Εφραίμογλου, δείτε το πάλι σαν καινούριο όπως πραγματικά   του αξίζει και απολαύστε μία μοναδική προσφορά:
δωρεαν απολυμανση σφ                                          Δωρεάν απολύμανση, με κάθε καθαρισμό, σε όλα σας τα χαλιά.


 
                                                          Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές
                                                          ΤΗΛ.: 210-2790121 & 210-2771400

                                                          service@efremoglou.gr  


ΣΗΜΑΤΑ1

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Ονομαστή για την ομορφιά, το πνεύμα και την τόλμη της, η βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα φρόντισε να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της διατηρώντας προνομιακές σχέσεις με τη Ρώμη, μέσα από τις συμμαχίες και τους έρωτές της με ισχυρούς άνδρες της εποχής εκείνης.
01 CleopatraΈτσι, όταν ο Ιούλιος Καίσαρας έφθασε στην Αίγυπτο τον Οκτώβριο του 48 π.Χ, η Κλεοπάτρα αποφάσισε να τον σαγηνεύσει.
Ο θρύλος λέει πως σύμμαχός της στην προσέγγισή της ήταν ένα βαρύτιμο χαλί το οποίο ένας δούλος απίθωσε ως εκλεκτό δώρο στα πόδια του Καίσαρα.
Μόνο που όταν ξετυλίχτηκε βγήκε από μέσα η Κλεοπάτρα με όλη την λαμπρότητά της.
Ο Καίσαρας σκλαβώθηκε από τον ερωτισμό και τη χάρη της και η επιχείρηση γοητεία στέφθηκε με επιτυχία.

Το ζευγάρι έζησε τον έρωτα του σε μια μεγάλη περιοδεία αναψυχής στον Νείλο, στο πολυτελές πλοίο της βασίλισσα και η ιστορία της αγάπης τους ενέπνευσε πολλούς δημιουργούς, όπως για παράδειγμα τον Ζαν Λεον Ζερόμπου το 1866 φιλοτέχνησε τον πίνακα «Καίσαρ και Κλεοπάτρα» με ένα πορφυρό, περίτεχνο χαλί να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν είναι όμως η μοναδική φορά που ένα χαλί έπαιξε ρόλο σε μιαν ερωτική ιστορία, από αυτές που ακροβατούν ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα.
02 ALLADINΠάνω σε ένα ολομέταξο πολύχρωμο χαλί πέταγε o Αλαντίν με την αγαπημένη του πάνω από θάλασσες, βουνά και πολιτείες, σε έναν ουρανό γεμάτο αστέρια.
Τα μαγικά ή ιπτάμενα χαλιά είναι ένα μυθικό μέσο μεταφοράς που εντοπίζεται κυρίως σε ιστορίες της Ανατολής.
Μαγικά χαλιά έχουν αναφερθεί στα γραπτά διαφόρων πολιτισμών σε διάφορα χρονικά σημεία της ιστορίας.

Μια από τις πρώτες ιστορίες είναι αυτή που έχει ως πρωταγωνιστέςτην βασίλισσα Σίβα και τον αγαπημένο της, τον βασιλιά Σολομώντα.
Η βασίλισσα -λένε- ήθελε να κάνει ένα εξαιρετικό δώρο στον βασιλιά και απευθύνθηκε σε έναν αλχημιστή ο οποίοςχρησιμοποιώντας κλωστές από μέταλλο και ισχυρούς μαγνήτες είχε καταφέρει να φτιάξει ένα χαλί που μπορούσε να αιωρείται.

Το χαλί-δώρο στον βασιλιά ήταν κεντημένο με πολύτιμες πέτρες, χρυσές και ασημένιες κλωστές. Όταν ήταν έτοιμο η βασίλισσα πίστευε πως ο βασιλιάς θα μαγευόταν από το δώρο της.
Μόνο που όταν ήρθε η ώρα να παραδοθεί το χαλί ο βασιλιάς Σολομώντας ήταν τόσο απασχολημένος με το χτίσιμο του τείχους της Ιερουσαλήμ που δεν δέχτηκε το δώρο της αυτοπροσώπως.
03 SIVAΑυτό έκανε την βασίλισσα Σίβα να πληγωθεί, να θυμώσει και έτσι αποφάσισε μαζί με τον αλχημιστή να μην αποκαλύψουν ποτέ τον τρόπο της αιώρησης.
Το μυστικό του ιπτάμενου χαλιού χάθηκε μαζί με τον έρωτα της Σίβα…

Έρωτες γεμάτοι πάθη απεικονίστηκαν πολλές φορές και πάνω σε χειροποίητα χαλιά που μοιάζουν με πίνακες. Ο διασημότερος από αυτούς, η ιστορία της Σεχραζάτ και του αγαπημένου της Σαχριάρ στις Χίλιες και μία νύχτεςείναι ένα αγαπημένο θέμα πολλών ανατολίτικων χαλιών.

Όλοι όμως σαν την Κλεοπάτρα, την Σίβα, την Σεχραζάτ, τον Καίσαρα, τον Σολομώντα και τον Σαχριάρ μπορούμε να γράψουμε την δική μας μοναδική ιστορία αγάπης πάνω σε ένα απαλό χαλί με λαμπερά χρώματα και βελούδινη υφή.

Το δικό μας χαλί της αγάπης.

001 XALIA 

Το οσκαρικό χαλί και η ιστορία του

 Το κόκκινο χαλί που στρώνεται στην τελετή των βραβείων Όσκαρ και στο φεστιβάλ των Καννών αποτελεί σύμβολο δύναμης, πλούτου και μεγαλοπρεπούς υποδοχής. Ένα χαλί που η ιστορία του ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα.
00 red carpet 

 Ο «Αγαμέμνων» το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου αφηγείται την επιστροφή του βασιλιά στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου. Ο ήρωαςγίνεται δεκτός με τιμές από την σύζυγό του Κλυταιμνήστρα, η οποία στρώνει πορφυρό χαλί μπροστά στο παλάτι για να πατήσει ο Αγαμέμνων.Εκείνος διστάζει αφού αυτές οι τιμές απευθύνονται μόνο σε θεούς αλλά στο τέλος διαπράττει την ύβρη και περπατά πάνω του.
02 ZIN
 Αργότερα, στην Αναγέννηση,τα κόκκινα χαλιά(συνήθως ανατολίτικα και με περίτεχνα σχέδια), εμφανίζονται συχνά, σε πίνακες όπου εικονίζονται θεοί, βασιλείς και αριστοκράτες. Αυτό συνέβαινε διότι το κόκκινο ως χρώμα ήταν συνδεδεμένο με το κύρος, τα προνόμια και την δύναμηκαι προερχόταν από ένα πολύτιμο και σπάνιο όστρακο (Haustellumbrandaris). Χρειάζονταν περίπου 12.000 όστρακα για την παραγωγή 1,5 γραμμαρίου χρωστικής.
Γι' αυτό τον λόγο μπορούσαν να το χρησιμοποιούν μόνο οι πολύ πλούσιοι και ονομάστηκε αυτοκρατορικό χρώμα.

 Στα πιο σύγχρονη εποχή το κόκκινο χαλί αρχικά βρήκε την θέση του στους σιδηροδρόμους. Το 1902, η Νέα Υόρκη χρησιμοποιούσε πλούσια βαθυκόκκινα χαλιά για να κατευθύνει τους επιβάτες που επιβιβάζονταν στα βαγόνια της πρώτης θέσης στα τρένα. Το χαλί συμβόλιζε την κοινωνική θέση, ήταν και πάλι ένας τρόπος να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ξεχωριστοί.

 Η πρώτη χρήση του κόκκινου χαλιού στο Χόλιγουντ έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 1922, στην πρεμιέρα της ταινίας «Ρομπέν των δασών». Ο SidGrauman, ιδιοκτήτης του ΕgyptianTheatre στο Λος Άντζελες έστρωσε το κόκκινο χαλί για να πατήσουν πάνω του οι DouglasFairbanks, WallaceBeery και άλλοι λαμπεροί ηθοποιοί της εποχής.

03ZINON Το 1961 το κόκκινο χαλί πήρε θέση στην τελετή των βραβείων Όσκαρ στο Santa Monica Civic Auditorium. Σκοπός του να προσδώσει λάμψη στην βραδιά, να οριοθετήσει την διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν οι διάσημοι και να λειτουργήσει αντιολισθητικά για τα γυναικεία τακούνια.
Λίγα χρόνια αργότερα, οι τηλεοπτικοί ανταποκριτές της τελετής το επέλεξαν για να κινηματογραφήσουν την άφιξη των επισκεπτών καθώς έβγαιναν από τις λιμουζίνες τους. Έτσι το κόκκινο χαλί έγινε ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σημείο αναφοράς για τους διάσημους.
Από την δεκαετία του 1990 η μόδα και ο κινηματογράφος συναντώνται στο κόκκινο χαλί αφού πολλοί σχεδιαστές παρουσιάζουν τις προκλητικές, ιδιαίτερες, φαντασμαγορικές. δημιουργίες τους μέσω των σταρς.

 Σήμερα το οσκαρικό χαλί έχει εμβαδόν περίπου 5000 τμ και χρειάζεται 2 ημέρες για να στρωθεί έτσι ώστε να είναι άψογα τεντωμένο με αφανείς κολλήσεις για να μην μπερδεύονται ανάμεσα τα τακούνια των γυναικών που βαδίζουν πάνω του.
01 PLAIN
 Τ
ο ακριβές χρώμα του χαλιού είναι μυστικό, ονομάζεται Academy Red και παρασκευάζεται σε μία μυστική βιοτεχνία στο Τέξας. Η εταιρεία Signature Systems Group που έχει αναλάβει την παραγωγή και τοποθέτησή του το κρατάει επτασφράγιστο μυστικό και η συγκεκριμένη απόχρωση είναι τέτοια που να κολακεύει όσους φωτογραφίζονται επάνω του.

 Και αν η λάμψη του οσκαρικού χαλιού σας εντυπωσιάζει, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φέρετε κοντά σας την γοητεία και το κύρος του, με ένα χειροποίητο χαλί με παχύ πέλος και όλη τη γκάμα των πορφυρών αποχρώσεων!

Tips για να επιλέξετε το κατάλληλο χαλί για την κρεβατοκάμαρα.

Τα χαλιά δεν είναι μόνο για το σαλόνι και την τραπεζαρία, είναι ιδανικά για όλους τους χώρους του σπιτιού αφού προσδίδουν άμεσα ζεστασιά και στυλ αλλά και συμβάλλουν στο αίσθημα χαλάρωσης που όλοι αποζητούν στο προσωπικό τους «άβατο».

 Διάσταση:

Όσον αφορά τη διάσταση υπάρχουν δύο τάσεις τα τελευταία χρόνια ανάλογα με το σχέδιο του κρεβατιού το οποίο άλλωστε είναι και ο πρωταγωνιστής στο δωμάτιο.
Αν το κρεβάτι έχει πόδια και υπάρχει ελεύθερος χώρος από κάτω, τότε το ιδανικό χαλί θα πρέπει να είναι μεγάλο, στρωμένο κάτω από το κρεβάτι και να εξέχει 30 με 50 εκατοστά από αυτό ανάλογα με την όλη διάσταση του δωματίου.
00 801x451 Αν το κρεβάτι δεν είναι ανοιχτό από κάτω τότε το χαλί θα πρέπει να  πατάει μόνο στα μπροστινά πόδια, αλλά στα πλαϊνά εξακολουθεί να ισχύει ότι πρέπει να εξέχει, έτσι ώστε όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι να πατάς πάνω στο χαλί.

01 677x451 
Και επειδή πολύ θα αναρωτιέστε για τους κλασσική λύση με τους τρεις διαδρόμους,όπου ειδικά παλιότερα ήταν πολύ διαδεδομένοι για την κρεβατοκάμαρα, εξακολουθεί να υπάρχει ως λύση (είναι πολύ βολικοί στην καθαρότητα) αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τεμαχίζουν το δωμάτιο και δημιουργούν την αίσθηση του μικρότερου χώρου.

02 677x451 

Χρώμα:

Συνήθως προτιμώνται τα μονόχρωμα και τα κλασσικά σχέδια για τις κρεβατοκάμαρες. Το χαλί θα πρέπει να ταιριάζει με το στυλ των επίπλων αλλά και με τις κουρτίνες και γενικότερα τα λευκά είδη, δημιουργώντας μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα ειδικά να επιλέξετε και μεγάλες μαξιλάρες. Από κει και πέρα τίποτα δεν είναι απόλυτα δεσμευτικό. Αν κάποιος θέλει μία πιο ζωηρή ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα του μπορεί να επιλέξει διάφορα χρώματα και σχέδια από γεωμετρικά μέχρι έθνικ τα οποία είναι και πολύ στη μόδα.

Extratip: κρεμάστε ένα έθνικ χαλί στον άδειο τοίχο πάνω από το κρεβάτι σας και δώστε αμέσως σαγηνευτικό αέρα στο χώρο σας.

03 451x519 

Ποιότητα:

Αδιαπραγμάτευτα χειροποίητα!

 

ΣΤΡΩΣΤΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ

Ένας εύκολος και προσιτός τρόπος προκειμένου να προσδώσουμε σε μια επαγγελματική στέγη ζεστασιά, ηχομόνωση και υψηλή αισθητική είναι το χαλί. Η κατάλληλη επιλογή αναβαθμίζει τον χώρο και υποδέχεται κατάλληλα τον επισκέπτη- πελάτη δημιουργώντας αίσθηση οικειότητας και φιλοξενίας ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει άμεσα τη διάθεσή μας και κατ’ επέκταση και την απόδοσή μας.
00 500x241  
Χρώμα: Τα γήινα χρώματα, τα απαλά γκρι, και οι μπεζ τόνοι είναι διαχρονικές επιλογές. Οι ουδέτερες αποχρώσεις στο χαλί, όταν συνοδεύονται από καλή ποιότητα σε τεχνοτροπία και υλικά, είναι η καταλληλότερη χρωματική βάση γύρω από την οποία θα δομήσουμε το ύφος και την προσωπικότητα του χώρου με την επιλογή επίπλων, πινάκων και χρώματος στους τοίχους.
Κάποιες χρωματικές πινελιές στο χαλί θα δώσουν μια alternative νότα. Αν θέλουμε ενέργεια και ένταση στον χώρο θα στραφούμε σε πιο έντονες αποχρώσεις. Σε πολυσύχναστους χώρους τα πιο σκούρα χαλιά είναι καταλληλότερα καθώς δεν λερώνουν τόσο εύκολα.

001 500x179 
Διάσταση: Τα χαλιά δεν θα πρέπει να φτάνουν από τοίχο σε τοίχο, αλλά, αντίθετα, η επιλογή μας θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να υπάρχει ένα μεγάλο περιθώριο από το τέλος του χαλιού ως τον τοίχο, της τάξης των 45 εκατοστών για τους μεγάλους χώρους. Για μικρότερους χώρους το περιθώριο μπορεί να είναι στα 20-25 εκατοστά.

002 482x241


00kompoi 

Πυκνότητα: Ένας βασικός συντελεστής της ποιότητας ενός χαλιού είναι ο αριθμός των κόμπων του ανά τετραγωνικό μέτρο. Η πυκνότητα του χαλιού προσδιορίζει την αντοχή και την ανθεκτικότητά. Όσο πιο πυκνό είναι τόσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής έχει και τόσο καλύτερη εμφάνιση διαθέτει.
00synthr  Συντήρηση: Είναι πολύ σημαντική για την καλή εικόνα αλλά και την διάρκεια ζωής ενός χαλιού. Απαραίτητος θεωρείται ο συχνός καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα και η απομάκρυνση των τοπικών λεκέδων. Μία φορά το χρόνο, ή ανάλογα με τη χρήση, προτείνεται βαθύς καθαρισμός από εξειδικευμένο συνεργείο.